Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) is een vorm van cryptocurrency die ontstaan is als een afsplitsing van de originele Bitcoin (BTC) in 2017. Het doel van BCH is om de transactiesnelheid te vergroten en de kosten van transacties te verlagen, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor Bitcoin.

BCH maakt gebruik van een technologie genaamd Blockchain, waarbij transacties worden vastgelegd in blokken die aan elkaar worden gekoppeld. Het verschil met Bitcoin zit hem voornamelijk in de grootte van de blokken. BCH heeft grotere blokken, wat resulteert in een hogere transactiecapaciteit en lagere vergoedingen.

Het ontstaan van Bitcoin Cash

De splitsing van Bitcoin Cash van de originele Bitcoin vond plaats op 1 augustus 2017 als gevolg van een harde vork in de blockchain. Dit betekende dat er een nieuwe munt werd gecreëerd die zich onderscheidde van Bitcoin door zijn grotere blokgrootte.

De reden achter deze splitsing was het verschil in mening over de schaalbaarheid van Bitcoin. Sommige gebruikers vonden dat de transactietijden te lang waren en de kosten te hoog, waardoor de vraag ontstond naar een alternatieve versie van Bitcoin die deze problemen aanpakte.

De voordelen van Bitcoin Cash

  • Snellere transacties: Door het gebruik van grotere blokken kan BCH meer transacties verwerken en sneller bevestigen dan Bitcoin.
  • Lagere transactiekosten: Doordat de blokken groter zijn, zijn de transactiekosten bij BCH over het algemeen lager dan bij Bitcoin.
  • Meer schaalbaarheid: Door de hogere transactiecapaciteit is BCH beter in staat om te gaan met een grotere vraag naar transacties.

Hoe kun je Bitcoin Cash gebruiken?

Om Bitcoin Cash te gebruiken, heb je een digitale portemonnee nodig waarin je je BCH kunt opslaan. Vervolgens kun je BCH kopen, verkopen of uitgeven bij verschillende online handelsplatforms en winkels die cryptocurrency accepteren.

Net als bij Bitcoin, kun je BCH ook gebruiken om internationale betalingen te doen, direct van persoon tot persoon, met lagere kosten en snellere verwerkingstijden dan traditionele banktransacties.

Conclusie

Al met al biedt Bitcoin Cash een interessant alternatief voor Bitcoin, met snellere transacties, lagere kosten en meer schaalbaarheid. Of je nou een ervaren cryptocurrency-gebruiker bent of nieuwkomer in de wereld van digitale valuta, BCH is zeker de moeite waard om te verkennen en te overwegen voor je financiële transacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *