Wat is Bitcoin SV (BSV)?

Wat is Bitcoin SV (BSV)?

Bitcoin SV (BSV) is een cryptocurrency die in 2018 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin Cash (BCH). De afkorting ‘SV’ staat voor Satoshi Vision, aangezien de makers van BSV claimen dat zij de visie van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze maker van Bitcoin, beter naleven dan andere cryptocurrencies. BSV heeft als doel om de oorspronkelijke visie van Bitcoin te behouden, namelijk een peer-to-peer elektronisch geldsysteem dat snel, goedkoop en veilig transacties mogelijk maakt.

Hoe verschilt Bitcoin SV van Bitcoin?

Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Bitcoin SV is de schaalbaarheid. Bitcoin SV hanteert een groter blokgrootte van 128 MB, in vergelijking met Bitcoin’s 1 MB. Dit zorgt ervoor dat BSV meer transacties per seconde kan verwerken en lagere transactiekosten kan bieden. Daarnaast streeft BSV naar meer efficiënte dataopslag en ziet het de blockchain als een wereldwijd data-opslag en -distributienetwerk.

Waarom zou je Bitcoin SV gebruiken?

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency die snel, goedkoop en veilig transacties mogelijk maakt, dan is Bitcoin SV een goede optie. Dankzij de grotere blokgrootte en efficiëntere dataopslag kan BSV meer transacties verwerken en lagere kosten bieden dan Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bovendien is Bitcoin SV, net als Bitcoin, gedecentraliseerd en censuurbestendig, wat betekent dat niemand de controle heeft over je geld en transacties.

Voordelen van Bitcoin SV:

– Snelle transacties
– Lage transactiekosten
– Hoge schaalbaarheid
– Decentralisatie
– Censuurbestendigheid

Hoe koop je Bitcoin SV?

Om Bitcoin SV te kopen, heb je een cryptocurrency exchange nodig waar BSV wordt verhandeld. Je kunt BSV kopen met andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ethereum, of met fiatgeld, zoals euro’s of dollars. Zodra je BSV in je bezit hebt, kun je het veilig bewaren in een cryptocurrency wallet.

Populaire exchanges voor het kopen van Bitcoin SV:

– Binance
– Kraken
– Bittrex
– Huobi

Populaire wallets voor het bewaren van Bitcoin SV:

– Ledger Nano S
– Trezor
– Electrum SV

Conclusie

Bitcoin SV is een cryptocurrency die de oorspronkelijke visie van Bitcoin probeert te behouden door middel van grotere schaalbaarheid en efficiëntere dataopslag. Als je op zoek bent naar een snel, goedkoop en veilig betaalmiddel, dan is Bitcoin SV een goede optie. Met verschillende exchanges en wallets die BSV ondersteunen, is het kopen en bewaren van deze cryptocurrency eenvoudig en veilig. Probeer Bitcoin SV eens uit en ontdek de voordelen van deze innovatieve cryptocurrency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *